Sunday, June 13, 2010

Mijn fruitbomen in Cessenon 3

De zwarte bessen zijn nog niet rijp. Ze zijn extra verlaat door de koude winter en het late voorjaar. Maar binnenkort is het tijd om zwarte-bessengelei of zwarte-bessenjam te maken. Maar er zijn er niet zoveel dit jaar. Ik denk daarom dat ik ze maar gewoon als fruit ga genieten, zonder ingewikkelde bewerkingen. Hier in Franrijk heet die bes 'cassis' en zwarte-bessenlikeur geniet grote populariteit met talloze regionale recepten. Speciaal "Crème de Cassis de Dijon" en "Crème de Cassis de Bourgogne" zijn beroemd. Het wordt puur gedronken, maar als cocktail met witte wijn --of met champagne-- is het ook hooggewaardeerd. Dan heet het 'Kir' naar de toenmalige burgemeester van Dijon, Félix Kir (1876 - 1968), die er vooral na 1945 veel propaganda voor maakte. In de detectives van Agatha Christie, komt Hercule Poirot voor. Die laat zich vaak zien als een groot liefhebber van een glaasje cassis.
grosella-negra-650
Alle foto's van deze blog staat op http://www.flickr.com/photos/weltbummler/sets/72157624032647511/

No comments: