Thursday, May 27, 2010

Een wandeling van Hermigua naar Agulo

Zondag maakten Margarita en ik een wandeling van de ene ruine naar de anders. Het waren de zgn 'pescantes' van Agulo en Hermigua. Vallehermoso had ook zo'n installatie om bananen te verschepen. De toeristische informatie van de pescante van Agulo zegt het volgende:
wandeling-toen-650
"In April 1908 waren de werkzaamheden aan de pescante afgerond, maar de inauguratie vond pas plaats in 1911. Dat jaar kreeg Agulo de eerste telefoonverbinding van het hele eiland. De pescante raakte verwaarloosd toen de haven van San Sebastián in de jaren veertig een autoweg kreeg Agulo. In 1954 werd de installatie vernietigd door de zee".
Een dergelijk verhaal geldt ook voor Hermigua en Vallehermoso, want die liggen aan dezelfde autoweg. De pescantes werden overbodig. De twee rechtse van de oude foto's zijn van Vallehermoso. De linkse zijn van Hermigua. Op de nieuwe foto's zijn de rechtse van Hermigua en de linkse van Agulo. Op het onderstaande Flickr-adres staan alle wandelfoto's; ook oude van Agulo.
wandeling-nu-650
Hier is de link naar Flickr waar ze nu --of binnenkort-- zullen staan http://www.flickr.com/photos/weltbummler/sets/72157624000959247/

No comments: